Стопкадър Диема СпортСоколите прекъснаха черната серия от четири поредни загуби в

...
Стопкадър Диема СпортСоколите прекъснаха черната серия от четири поредни загуби в
Коментари Харесай

Спартак взе скъпоценна точка от мача с Ботев в Пловдив

Стопкадър Диема Спорт

" Соколите "  прекъснаха черната серия от четири следващи загуби в елита.

Отборите на Ботев и Спартак завършиха 1:1 в мач от от 26-ия кръг на efbet Лига в Пловдив. Николай Минков даде преднина на " канарчетата " в 36-ата минута след груба вратарска неточност. Денис Баланюк възвърне равенството с гол в 66-ата минута. 

Още в 2-рата минута домакините бяха покрай го гола. Самюел Акере бе открит в наказателното поле. Той нанесе изстрел, който обаче попадна право в ръцете на стража на Спартак, написа gong.bg. 

Три минути по-късно Иван Йорданов опита изстрел от сериозна отдалеченост, а топката мина на сантиметри от страничния дирек на вратрата.

В 11-ата минута Лерой Микелс също опитва с отдалечен шут, който обаче бе отразен от Кристиано Фигуеиредо. Последва корнер, при който още веднъж се стигна до далчен изстрел - блокиран. При втори ъглов удар Димов стреля с глава, само че над вратата.

Николай Минков бе изведен от Траоре в 18-ата минута. Той нахлу в наказателното поле, само че не съумя да нанесе прекрасен изстрел, защото бе затворен от бранител на " соколите ". 

В 23-ата минута Херо трябваше да направи насилствена промяна след неприятна травма на Жоао Марио, който бе изнесен на носилка. В игра се появи Денис Баланюк. Пет минути по-късно Ботев Пловдив провежда бърза контраофанзива, поведена от Абдулайе Траоре, който откри Джеймс Ето`о в наказателното поле. Вторият опита да пусне остро подаване към бялата точка, само че бе блокиран. 

Ботоев поведе в 36-ата минута. Николай Минков се разписа след груба неточност на вратаря на Спартак. Той не съумя да се оправи с изстрел на Траоре и изпусна топката. От това се възползва Минков, който я прати в празната врата. 

Четири минути преди края на първото полувреме Дилан Мертенс направи добър самостоятелен пробив и опита изстрел от ръба на наказателното поле. Топката рикошира в неприятелски състезател и излезе в корнер. Домакините не заплашиха стража на " соколите " от ъгловия удар. 

Второто полувреме стартира с добра игра на Ботев. В 49-ата минута първо Самюел Акере опита изстрел, който бе блокиран, а по-късно и Николай Минков шутира, само че и той бе спрян. 

В 56-ата минута Абдулайе Траоре нахлу в наказателното поле, показвайки страхотната си самостоятелна техника. Той опита изстрел от дребен ъгъл, само че Фигуеиредо излезе бързо напред и съумя да избави с тяло.

Абдулайе Траоре излезе самичък против стража на " соколите " в 60-ата минута, само че не съумя да го преодолее. След неверно подаване на бранител на гостите, топката стигна до Николай Минков, който не уцели опразнената врата.

Спартак Варна стигна до изравнителен гол в 67-ата минута. Денис Баланюк бе открит с прострелно подаване на близката греда. Той съумя да вкара с гърди, падайки на земята, откакто Хидайет Ханкич не съумя да се намеси. 

В 77-ата минута Антоан Бароан центрира, а Мартин Секулич съумя да изпревари Пламен Димов и да стреля с глава. Ударът му обаче не бе прецизен, а мина настрана от вратата. Минута след това Мартин Секулич бе повален на земята в наказателното поле на " соколите ". Играчите на Ботев имаха искания за дузпа, само че съдията сподели, че такава няма да има. 

Ботев още веднъж заплаши вратата на Фигуеиредо. ​Дилан Мертенс шутира от границата на наказателното поле, който обаче не бе прецизен. 

В добавеното време на срещата Спартак Варна не съумя да се възползва от бърза контраофанзива. Евандро бе изведен, само че се забави и Роберто Пунчец го спря. След това последва отдалечен удар на Денис Баланюк, с който Хидайет Ханкич се оправи. 

FT | Ботев Пловдив - Спартак Варна 1:1

1:0 Николай Минков 36`

1:1 Денис Баланюк 67`

Съставите на двата тима:

БОТЕВ: 13. Хидайет Ханкич, 6. Дилан Мартенс, 11. Антоан Бароан, 15. Джеймс Ето, 16. Самюел Акере, 17. Николай Минков, 18. Самюел Супрайен, 19. Абдулайе Траоре, 21. Точукву Ннади, 24. Джаспър ван Хертъм, 44. Роберто Пунчец

Старши треньор: Бруно Балтазар

СПАРТАК: 31. Кристиано Фигуеиредо, 6. Луан да Силва, 25  Пламен Димов, 3. Бен Карамоко, 66. Александър Цветков, 11. Виктор Митев, 82. Иван Йорданов, 22. Роберто Хименез, 7. Лерой Микелс, 14. Ивей Ромееш, 23. Жоао Марио
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР